Veiligheidsschoenen

In veel sectoren is het dragen van veiligheidsschoenen verplicht. Volgens de Arbowetgeving is de werkgever verplicht om gecertificeerde veiligheidsschoenen te verzorgen voor medewerkers welke zijn afgestemd op de ergonomische en gezondheidseisen van de werknemer. Dit houdt in dat u er zeker van moet zijn dat de veiligheidsschoen passend is voor de specifieke problematiek van uw werknemer. Orthopedische aanpassingen aan veiligheidsschoenen zijn in veel gevallen nodig om aan deze verplichting te kunnen voldoen. Voetvisie Nederland heeft de expertise om voor iedere voet een passende veiligheidsschoen te ontwikkelen welke voldoet aan de gevraagde certificeringseisen. Voetvisie Nederland werkt met een team van orthoptisch specialisten op het gebied van aangepast schoeisel door heel Nederland. Er zit dus altijd een specialist bij u in de buurt die u kan adviseren.

VOORKOM KLACHTEN

Naast veiligheid is een goede voet-enkelondersteuning belangrijk. Met name beroepen die fysiek belastend zijn kunnen veel verschillende klachten veroorzaken. Te denken valt dan aan rugklachten, pijnlijke/vermoeide voeten, pijnlijke knieën of blaren. Herkent u deze klachten? Neem dan contact op met een van de aangesloten orthopedische professionals van Voetvisie Nederland.

WERKGEVER IS VERANTWOORDELIJK

De werkgever is wettelijk verplicht om gecertificeerde veiligheidsschoenen te verzorgen voor zijn medewerkers. Bij gebruik van steunzolen, dient ook de steunzool in combinatie met de schoen gecertificeerd te zijn. De certificering van de veiligheidsschoenen vervalt als een medewerker zijn eigen steunzolen gebruikt in zijn veiligheidsschoenen. Het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid voert regelmatig inspecties uit m.b.t. de productveiligheid van veiligheidsschoenen. Wijs uw medewerkers er dus op dat ze geen eigen steunzolen in de veiligheidsschoenen mogen gebruiken. Bij Voetvisie Nederland bent u er altijd zeker van dat zowel de veiligheidsschoenen als de steunzolen voldoen aan de Europese wet -en regelgeving.

VERGOEDING MOGELIJK

In veel gevallen is er een vergoeding mogelijk vanuit het UWV. Onze specialisten kunnen u hier meer over vertellen en op weg helpen bij het doen van de aanvraag.


WIST U DAT

• De werkgever verantwoordelijk is voor het verzorgen van gecertificeerde veiligheidsschoenen.

• Het dragen van veiligheidsschoenen met steunzolen alleen mag als de schoenen én steunzolen zijn gecertificeerd.

• Er meestal een vergoeding mogelijk is via het UWV.

• Voetvisie Nederland door heel Nederland professionals heeft die u vrijblijvend kunnen adviseren.

MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over veiligheidsschoenen, neem geheel vrijblijvend contact met ons op.